Inför kiosk med självbetjäning för biljettköp

För att underlätta för oss som inte ”lever i vår mobil” vore det bra med en terminal på bion där vi kan se vilka filmer som visas samt köpa biljetter till dem. Betalning via presentkort eller liknande så terminalen inte behöver surfa till varenda bank, och det blir ett anonymt biobesök! Det skulle göra det möjligt för oss som inte är så moderna att se mer bio.
Jag hör till dem som inte vill ha en telefon för surfande och ha e-posten i telefonen och för mig blir det svårare och svårare att gå på bio.
För några år sen fick jag lite tid över en eftermiddag och stannade som förr till på Heron City. Biljettkioskerna var borta. Inte ens en lista över aktuella filmer och än mindre tidsangivelser när de visades tillhandahölls. Något biobesök blev det inte.
Därefter har jag ibland vid hemgång från jobbet surfat in och tittat vilka filmer som erbjuds. Inte sällan finns det någon film av intresse som jag bara hinner till om trafiken inte trasslar så det blir att hoppa över. Man vill ju inte köpa biljett till en film man kanske inte hinner se, och ingen möjlighet finns att köpa när man klarat av trafiken.
När jag gått på bio senaste åren har jag surfat in och betalat med VISA för att därefter hämta ut biljetterna på plats. Jag är inte förtjust i att det elektroniskt ska finnas spår av vilka filmer jag ser men har fått leva med det. Av princip tycker jag man ska få gå på bio anonymt.
Idag var det ingen trafik och jag hittade en film vid lämplig tidpunkt så det var bara att köpa en biljett på jobbet, men ny rutin och det sprack igen. Nu kan jag inte längre betala med VISA och hämta ut biljetter på bion. Istället skickas biljetten via e-post. Anger jag jobbmailen, skriver ut och raderar mailet direkt så sparas mailet i två år. Om någon begär ut min e-post som allmän handling måste någon arbetskamrat titta på min biobiljett och klassa den som inte arbetsrelaterad för att den inte ska bli utlämnad. Skickar jag till min privata mail måste jag åka förbi hemma innan bion och det tar tid, och är man hemma blir man lätt kvar där. Ska ens biobesök skickas runt som mail blir det ännu mer spår på fler platser. Inte för att Heron City visar någon film man behöver skämmas för men jag föredrar anonymitet.
Naturligtvis kan jag skapa ett nytt konto för webbmail och använda för att hantera biobiljetter på jobbet men hur mycket krångel ska man stå ut med för att gå på bio ibland?
Janne

 
 

4 kommentarer

 • Andreas Nilsson, 2017-07-15 22:36

  Hej. Även fast det likt du säger skickas biljetter direkt till den angivna epost-adressen nu för tiden så har inte möjligheten att hämta ut fysiska biljetter med ditt Visa-kort försvunnit, det går fortfarande jättebra att göra så.

 • Jan Eriksson, 2017-07-16 17:21

  När jag skrivit det ursprungliga förslaget köpte jag en biljett över nätet och skrev ut biljetten från skärmen i samband med inköpet istället för att vänta på e-posten och det fungerade.
  Väl på Heron City noterade jag att de satt upp skärmar som visade vilka filmer som visas vid olika tider. Dessutom hade de terminaler där man kunde hämta ut köpta biljetter. Hur man skulle kunna köpa biljetten för att få den utskriven i maskinen stod inte.
  Jag gick in på sf.se igen och tittade på rutinen men hittar inget om att man kan köpa biljetten där för att därefter som jag gjorde skriva ut den utan att gå via e-post eller hämta ut den på plats i bion. Om SF tillhandahåller olika vägar att köpa biljetter borde det inte mörkas utan besökaren bör kunna välja den väg som passar bäst i sammanhanget.
  Jag passerade biografen vid Sergels torg igår och gick in och såg mig omkring ett bra tag. Även här fanns skärmar som visade vilka filmer som visades vid olika tider och terminaler för att hämta ut biljetter. Vid närmare studie av terminalen såg det ut som om man möjligen skulle kunna köpa sin biljett direkt där i terminalen utan att ha bokat i förväg.
  Det fanns också en disk jag inte sett förut där man kunde köpa bl.a. presentkort. Kanske skulle det t.o.m. gått att köpa sin biobiljett där som förr men det fanns inget som antydde att så var fallet.

 • Jens Backeman, 2017-08-15 13:54

  Det går alldeles utmärkt att köpa en biljett i "Biomaten" på biograferna. Välj köp biljetter så får du välja film, plats och sedan betala med kort, presentkort eller företagsbiljett (eller vad det heter). Biljetterna skrivs sedan ut i automaten.

  Har du köpt biljetter på webben kan du hämta ut dem i biomaten med det kort du betalat med, alternativt bioklubbskortet om du angivit ett sådant vid köpet. Be en ur personalen att dema biomaten för dig nästa gång du är där så ska du se att den fyller dina behov.

 • Jens M, 2017-08-18 17:49

  Hej Janne,
  Det ser ut som du har fått bra svar av några vänliga själar här i tråden. Det är rätt som de säger. Du kan fortfarande köpa biljetter i biomaten och skulle det knipa kan du också köpa biljetter över disk på biografen. Våra biovärdar hjälper dig gärna på plats nästa gång du besöker en biograf.
  Allt gott,
  Jens

Du måste logga in för att kunna kommentera
 

Relaterade förslag

 • IMAX till folket..

  IMAX till folket..

  Av: Fredrik Sundström 2016-10-06 19:21
  1

  Stockholm har fått en IMAX varför inte fler salonger i Sverige?? Och vad sägs om att införa D-Box?   Läs mer »

 • Barco Escape

  Barco Escape

  Av: Stefan Gemzell 2016-08-30 10:22
  1

  Bygg en Barco Escape-salong. Sen vore det nice om SF kunde börja visa film igen, ni vet, Film är bäst på Bio, inte ...   Läs mer »

 • Biljettbokningen i Stockholm!

  Biljettbokningen i Stockholm!

  Av: Adam Narcyz 2017-05-27 11:15
  1

  På gamla hemsidan fanns det en funktion i Stockholm vid val av film att man kunde välja Biografer i City och inte få ...   Läs mer »