Image
 • Image
 

Digitalt kösystem för förhandsvisningar och events

Att som guldmedlem försöka få förhandsvisningsbiljetter är en plåga. SF Bio måste utveckla ett digitalt kösystem. Systemet som det är nu suger. Varför ska jag uppnå guldstatus om jag aldrig får ta del av förhandsvisningserbjudandena ni har? Jag jobbar och har inte tid att köa 17.00 på en vardag!

Här är ett förslag på digitalt kösystem och hur ni kan lösa det:

1) Redovisa tydligt transparent hur kösystemet fungerar för alla medlemmar. Dölj ingen info! Det är viktigt att man har förtroende för kösystemet - väldigt svenskt eller hur?
2) Kösystemet bygger på ett köpoängsystem där man samlar poäng baserat på en rad variabler som ska balansera och gynna de som köar och är intresserade att få förhandsvisningsbiljetter
3) BARA de som har GULDSTATUS får tillgång till kösystemet (som det tekniskt sett redan är)! Förlorar man guldstatus fryses köpoängen inne innan man har guldstatus igen.
4) De som valt att delta i en kö till en förhandsvisning måste uppnå ett visst antal köpoäng inom ett visst poängspann för att ha en möjlighet att få biljetter. Alla guldmedlemmar som valt att delta i en kö till en förhandsvisning och uppnått poängspannet kommer delta i utlottningen av förhandsbiljetterna. Biljetterna som lottas ut kommer som ett erbjudande i appen (med en notifikation och ett mejl). De som erbjudits att få biljetterna måste tacka ja eller nej till inom en viss tidsram (tackar man nej får man köpoäng, vilket borde stimulera till att flera tackar nej till biljetter och färre biljetter gå så till spillo om man plötsligt inte är tillräckligt intresserad av filmen).
5) Även de som inte har tillräckligt med poäng för att delta i utlottningen kan delta i en kö då de både tilldelas köpoäng som ackumuleras till framtida köer och har man en chans att erbjudas biljetter i utlottningen av de biljetter som andra tackat nej till, eller som ingen tackat ja eller nej till inom den utsatta tidsramen. För att vara tydlig - dessa biljetter lottas som sagt ut till ALLA guldmedlemmar som valt att stå i kön (dvs även de som ännu inte uppnått ett visst poängspann).

Kombination köpoängsystem och utlottning gör att det finns faktorer som båda jämnar ut vilka som förtjänar lite mer att få en förhandsvisningsbiljett, men ändå ge en chans för alla inom det godkända köpoängspannet att få förhandsbiljetter. Att man också måste ha guldstatus samt ett visst poängspann gör att poolen av köande medlemmar borde vara mindre.

Att samla köpoäng kan baseras på variabler som:

- Hur många filmer man sett de senaste x åren
- Typ av film man köar att få förhandsbiljett jämfört med filmer man sett, har man sett många filmer av samma typ borde man få fler poäng (du kommer gissningsvis uppskatta förhandsvisningen mer, låter rättvist)
- Om man valt att köa för en istället för två biljetter (mer hållbart att ge mer köpoäng till de som köar för bara en biljett - säkert inte är jättemånga)
- Hur länge sen det var man senast lyckades få en förhandsvisningsbiljett
- Hur många köer man deltagit i utan att blivit erbjuden en biljett
- När man senast intresseanmälde sig för en kö till en förhandsvisning.

När biljetten sedan släpps till en person har den personen en viss tid att bekräfta att man vill ha den:

1) Tackar man nej får man en massa köpoäng till nästa kö istället, på så vis sitter inte folk på biljetterna om de inte ska använda dem. Det gör det lättare att snabbare komma med i flera framtida utlottningar och man blir inte frustrerad över kösystemet.
2) Väljer man att ta emot biljett/biljetterna får man välja bland de tillgängliga platserna. När man fått biljetterna dras köpoängen bort men bara antalet som krävdes för att vara med utlottningen. Alla poäng över det finns kvar till nästa kö och gör att man snabbare kommer med i en utlottning.

Förslagsvis får man se vilka platser som är tagna innan man tackar ja eller nej till förhandsvisningsbiljett/-biljetterna. På så vis blir man också nöjd om man fick en bra plats = mindre frustration till förmånssystemet och mer glädje att man fick en plats man är nöjd med!

Tror det här kan vara en schysst lösning.

 
 

1 kommentar

 • Emelie på SF Bio, 2018-05-18 12:10

  Hej! Som jag skrivit på lite andra kommentarer så tycker vi att det här är bra förslag och vi har tagit det vidare till skissbordet för att se om det går att göra något av det inför utveckling av medlemsprogrammet. Tack för dina förslag!

Du måste logga in för att kunna kommentera
 

Relaterade förslag

 • Webbsidan!

  Webbsidan!

  Av: malin eld 2017-09-08 11:27
  1

  Bra med den nya webbsidan är att det är enkelt att köpa biljett, men mindre bra är att:1. jag vill kunna se vilka ...   Läs mer »

 • Chocolate give aways

  Chocolate give aways

  Av: Leif Löf 2016-08-30 11:38
  0

  Vid lansering av ngt nytt godis kan det om det görs snyggt skrivas in i handlingen för filmen. Företag Choklad AB bet...   Läs mer »

 • Biovärden

  Biovärden

  Av: Andreas Rönnqvist 2017-03-15 17:00
  1

  Enkelt sagt - en värd som presenterar filmen, välkomnar alla besökare och informerar enkelt om regler och annat av vi...   Läs mer »