The Notification extension

Idén går ut på att SF skickar ut notifikationer kopplade till era filmer i anslutning till att man är och ser filmen, detta för att höja och förlänga bioupplevelsen.

Min tanke är att om man är att om man är medlem i Bioklubben och har er app installerad på sin mobil, att ni då kollar vilken föreställning jag har köpt biljett till, och i samband med den föreställningen skickar ut en notifikation till mig.

Ex: Jag har en biljett till filmen Nerve, detta kan ni se i och med att jag köpt biljetten med mitt Bioklubben-kort. Eftersom filmen till stor del bygger på tech och mobiler så kan ni ca 20min efter föreställning skicka ut en notifikation till mig som är kopplad till handlingen i filmen, och på så sätt utöka och förbättra min upplevelse på ett positivt och roligt sätt! (Och dessutom kommer fler att ladda ner er app och fortsätta ha den installerad för att ta del av detta)

 
 

9 kommentarer

 • Tommy Sahlén, 2017-03-16 15:54

  En notifikation för påminnelse låter bra. Men vad kan tänkas vara av intresse efter filmen?

  • Simon Metacci, 2017-03-16 16:19

   Feedback på filmen. Fan-clubs via facebookgrupper, Dela upplevelse m.m.

 • David Stenbeck, 2017-03-17 15:03

  Jag tänker att notifikationen skulle kunna komma från Microsoft Gemet, den var också alltid väldigt uppskattad. Kanske så skulle man också kunna bli anmäld till några olika nyhetsbrev under filmupplevelsen.

 • Sören Carlsson, 2017-03-23 10:38

  Förvisso, men det ska väl inte vara nödvändigt att sitta med mobilen i handen i flera timmar innan filmen börjar för att fullt ut kunna njuta av den? Tänk på folk som jobbar fram till 15 min före "avgång" och sedan kommer infarande i fullfart i salongen - de har väl inte tid att ta del av notifieringar...?

  • Tomas Wahl, 2017-03-28 21:59

   Tanken är väl inte att de ska undanhålla något om man jämför med hur det ser ut i dagsläget? Dvs, för de som inte har möjlighet att ha igång appen så blir det ingen skillnad mot hur det är idag. Men för de som har möjlighet så "utökas och förbättras upplevelsen på ett positivt och roligt sätt".

 • Simon Mattila, 2017-03-31 20:44

  Låter som en bra idé att införa.

 • Linnea Nilsson, 2017-04-02 16:04

  Jag tycker det låter som en bra ide, men jag tycker också att det är viktigt att kunna ta bort notiserna om man vill, antingen per film (om man går och ser en film med en kompis kanske fast man själv inte är jätteintresserad av filmen) eller överhuvudtaget.

 • Emil Dellgren, 2017-04-02 17:46

  Jag tycker att mobiler inte ska ha något med bio att göra. Att gå in på bio ska vara att släppa allt och bara gå in i en annan värld i 2 timmar. Inga notiser och sånt.

 • Mikael Vestman, 2017-04-25 13:18

  Intressant tanke i teorin, men katastrofal i verkligheten. Vem vill sitta i en biograf där en tredjedel av salongens telefoner plötsligt plingar till och alla plockar fram sina telefoner och börjar pilla? Min ståndpunkt är att så fort någon plockar fram telefonen så får de en utskällning.

 • Raquel Asplund, 2017-05-09 13:54

  Absolut inte notifikationer under filmen. Och efter filmen känns det onödigt. Jag såg precis filmen, varför vill jag har en handling om den? Däremot kan man få en notifikation INNAN filmen om huruvida Marvel har extra scen i slutet eller inte.

 • Sweet spot, 2017-06-22 20:30

  Usel idé - inga notifikationer ska plinga under filmen. Det är nog bättre för alla om man själv läser kommenterar på mobilen först EFTER man sett filmen.

  (Att detta förslag puffas högst upp i biolabbets idéflöde är lite förvirrande. Är det för att många kommenterar den än att många gillat den?)

  • Johan Hereora Hummerhielm, 2017-07-06 11:19

   Hur ångrar jag en "Gilla"-tryckning?

   Jag tycker INTE folk ska sitta med mobiler i salongen, vilket jag högt och tydligt påpekar någon som sabbar allas immersion i filmen.

   DÅLIG idé att få notifkation under filmen. helt

Du måste logga in för att kunna kommentera
 

Relaterade förslag

 • Utomhusbio vid stora premiärer

  Utomhusbio vid stora premiärer

  Av: Emmelie Skoglund
  0

  Sommartid borde man kunna erbjuda utomhusbio i samarbete med en lokal arena vid stora premiärer. En picknickbio helt en...   Läs mer »

 • Hotsnacks

  Hotsnacks

  Av: Julia Månlycka
  0

  Ta tillbaka dem gamla (ordinarie) Hotsnacks med smak av sourcream, dem nya är inte alls lika goda.   Läs mer »

 • Klippkort

  Klippkort

  Av: Elisabeth Höidahl
  0

  Man skulle kunna få ett klippkort så man efteer 10 klipp kan få se en biofilm gratis   Läs mer »